Сдружение "Бъдеще за Костандово"

Начална страница Устав Контакти Галерия Книга за гости Полезни връзки Blog Photo

За нас.

          Новоучредено сдружение по ЗЮЛНЦ с предмет на дейност: Социално-икономическо, духовно и физическо развитие на различни групи от населението.
      Цели на сдружението: Да разширява общественото участие при решаване на социално-икономически проблеми;Да работи за укрепване на човешкия морал чрез популяризиране на толерантно и отговорно отношение в обществото; Да търси методи за оптимално и хармонично съжителство между хората в съответствие с европейското и българското законодателство;Приобщаване на неравностойни групи, малцинства и безработни в обществения живот; Да открива, поощрява и осигурява развитието на талантливи деца в сферата на науката, изкуството и спорта;Да развива интереса към историческото минало на региона ; Да способства за висока информираност екологичната култура , масовият спорт и туризма; Изграждане на навици за здравословен начин на живот чрез физическа култура, масов спорт и туризъм.
       Сдружението се състои от 51 членове. Върховен орган на управление е общото събрание; Управителния съвет се състои от 5 членове. 

Адрес.

град Костандово, община Ракитово, област Пазарджик,

ул. “Христо Ботев” No 37.

гр. Костандово

Разположен в Западните Родопи, в югоизточната част на Чепинската котловина, при надморска височина от 800 м.Костандово е едно от най-старите селища в Чепинската котловина. Запазено е сведение за него в летописа на поп Методи Драгинов от 1666г. Района е характерен с красива панорама от местности – „Алков камък” (останки от древни тракийски и римски селища), „Микроязовир”, „Ушите”, „Мел”, „Мандрата”, „Бояна” и др. В близост се намират курорта „Цигов чарк” и язовир „Батак” ( 14 км) , Средновековната крепост „Цепина” , природният резерват „Мантарица”
Термалните минерални води са едно от неоценимите богатства на града.

 

За контакти.

Иванка Лафазанска – председател на сдружението.